Téma: Kérdések és válaszok

pontok

Niki 2018.03.28
Segítséget szeretnék kérni. Egyetemista vagyok és kiscsoportos foglalkozás tervezetet kell írnom képzőművészetből. A témám: A pont. Sajnos semmilyen ötletem nincs erre a témára. Előre is köszönöm.

Szüret

Klaudia 2017.09.29
Sziasztok

3.éves óvodapedagógus hallgató vagyok. Ebben az évben éneket kell tartani. Én témának a szőlőre, szüretre gondoltam, mivel mikor kezdeni fogom a hospitálásomat, aktuális lesz. Ha van valakinek valami jó ötlete, azt szívesen fogadom és köszönöm! :)

Re:Szüret

Iciri-piciri 2017.10.17
Kedves Klaudia!

Sajnos hosszú idő után csak most jutottam fel újra a weboldalamra. Valószínűleg végeztél a hospitálással és a foglalkozással is azóta. Remélem, az ŐSZ címke alatt találtál anyagot magadnak!

zenei cd

szabóné 2015.03.22
szeretnék egy olyan cd-t összeállítani amin gyerek dalok vannak ezeket kategorizálom évszakokra ünnepekre tudtok ebben segíteni? Forrai és másféle könyvekből Óvodásoknak lenne 3-6 éves korcsoport
köszönöm
ovonovagyok@gmail.com email címre várom az ötleteket

Re:zenei cd

Iciri-piciri 2015.03.23
Kedves Szabóné!

Nem tudom pontosan, hogyan tudnánk segíteni. Minden évszakhoz és jeles naphoz írtunk ötleteket. Ha ezen felül szeretnél, ajánlom a Zene Ovi lemezeit (nagyon jók!), esetleg a Gryllus albumokat és a Magyarország kedvenc gyerekdalai lemezt.

Foglalkozás

B.Dia 2014.10.02
Sziasztok:)
Nagyon tetszik ez az oldal, most találtam rá, miközben keresgéltem dolgokat a foglalkozástervezetemhez. Hát nem nagyon találtam, és ötletem is kevés van. A segítségeteket szeretném kérni. Matematika és környezeti nevelést kell tartanom, 2 különböző nap.És a témám: Matek: játékok kísérletek a hőmérsékletváltozással (reláció), Környezet: hőmérséklet (állatok és emberek alkalmazkodása a hőmérséklet változáshoz).
Előre is köszönöm, ha van valami ötletetek:)

Re:Foglalkozás

Iciri-piciri 2014.10.06
Szia!

Nem tudom, hogy milyen eszközeid, lehetőségeid vannak, (1 délelőtt kevés, hogy egy témát körüljárj, hacsak nem egyeztetsz össze a gyakorlati vezetőddel), ezért nem is tudom, hogy miket tudsz megvalósítani, de azért összeírok pár dolgot. A lent ajánlott könyvet könyvtárból vagy boltból szerezd be, mert nagyon jó ötletek vannak benne! Keress mozgásos játékokat könyvekből vagy netről, hogy a gyerekek mozogjanak is. Mozgásos mondókák is lehetnek a tervezetben, pl.:
Sim-sum fúj a szél,
ez a kis fa jaj de fél.
Minden ága megremeg,
a levele lepereg.
Ej-haj, semmi baj,
Újra zöldül majd a gally.

- Hideg-meleg játék (eldugni egy tárgyat, azt valaki megkeresi: hideg, megfagysz, meleg, forró)
- Egyik kéz egy tál hideg vízbe, másik kéz egy tál meleg vízbe – mit éreztél? Mit kell tenned, hogy a hideg kezed is megmelegedjen?
- Szárítani egy könnyű anyagdarabot kint, a radiátoron, hajszárítóval. Hol száradt meg előbb? Miért?
- Hideg-meleg képpárosítás
- Őszi-nyári puzzle (szétdarabolás vonal mentén, majd összeillesztés. Akár össze is lehet keverni a kettőt.)
- Beszélgetés képekről: mikor készült a kép? …honnan tudod, hogy ősz van? …hol van a leghidegebb? …legmelegebb? …honnan tudod? …Mit vett fel a kislány? ….mit tegyen, hogy ne fázzon meg? …miért kell ősszel melegebb ruhát viselni, mint nyáron?
- Képek időrendi sorbarendezése (öltözködés, változó táj…)
- Papírbaba öltöztetése őszi ruhába
- A hőmérséklet mérése, összehasonlítása kint és bent hőmérővel
- Őszi öltözködés: Őszi és nyári ruhadarabok szétválasztása (színe, neve, hol viseled?)
- Költöző madarak, téli álmot alvó állatok, mezők állatai készülődése (könyvek nézegetése)
- Hogyan készülnek a télre az állatok? Keresd meg az összetartozó képeket!
- Kakukktojás: Nyári ruhák közé őszi ruhadarab elrejtése
- Milyen idő volt ma reggel? (ködös, szeles… mit vettél fel?)
- Találós kérdések

!!! Játékok: Lukács Józsefné – Ferencz Éva: Elmúlt a nyár, itt az ősz, kampósbottal jár a csősz

Érdeklődés

Enikő 2014.03.19
Én is óvodapedagógus vagyok és mostanában bukkantam rá az oldalra.Valóban nagyon hasznos volna számomra is, csak sajnos nagyon sok mindent nem tudok letölteni, mert átírányít a Data.hu-ra és nem engedi a letöltést.Ebben tud nekem valaki segíteni, hogy miért? Ráadásul a bejegyzések tartalmát sem tudom megnézni ezáltal. Köszönöm a választ előre is, és csak így tovább!!!

Re:Érdeklődés

Iciri-piciri 2014.03.19
Kedves Enikő!
A letöltések átirányításának több oka van. Az egyik fontos például, hogy ekkora tartalmat nem tudunk feltölteni a weboldalra, mert ahhoz fizetnünk kellene. Ezért - köztes megoldásként - hasznos számunkra a data.hu, ahova korlátlanul tudunk feltölteni, és onnan bárki ingyenesen le is szedheti a tartalmakat (a lassú letöltés gombra kattintva). Igyekeztem a tartalmakat olyan címszavak alá rendezni, ami egyértelműen jelzi, hogy az adott mappa mit tartalmaz.
További szép napot!

Re:Re:Érdeklődés

Enikő 2014.03.19
Nagyon szépen köszönöm a segítséget,végre sikerült. Nem próbálkoztam a lassú letöltéssel.De nagyon örülök és tetszik az oldalatok, ügyesek vagytok. Már szemezgettem is az évzárós műsorokból, ötletes és kreatív minden!!!További jó munkát!
1 | 2 | 3 >>

Új hozzászólás hozzáadása